Samtalsterapi Stockholm

Välkommen till min mottagning för samtalsterapi i Stockholm med lugnt och centralt läge. I samtalsterapin upptäcker vi oss själva, våra möjligheter till utveckling, för att finna en mer framgångsrik väg i livet. Med engagemang, närvaro och stöd finns jag vid din sida under terapin.

Individuellt anpassad samtalsterapi i Stockholm

Till mig kommer människor för samtalsterapi i Stockholm med olika typer av svårigheter. Jag har kunskap och talang för att se sammanhang och tillsammans med klienten hitta orsaken till det som krånglar. Sedan anpassar jag lyhört samtalsterapin till varje klients individuella behov.

Eftersom jag är utbildad inom flera olika metoder för samtalsterapi kan jag välja ut och tillämpa de mest hjälpsamma metoderna. I grunden har jag psykosyntes och integrerar därtill metoder från KBT, ACT, schematerapi och compassionfokuserad terapi m. fl. Förutom samtal så arbetar jag ofta med upplevelsebaserade övningar för att hjälpa klienter att utveckla nya förmågor och färdigheter. Det innebär att man får med sig nya verktyg och förhållningssätt till hjälp i livet.

Samtalsterapi som ger dig möjligheter

Samtalsterapi är en investering i dig själv. Människan är så sinnrikt utformad att i varje hinder vi upplever finns också fröet till personlig utveckling. Som samtalsterapeut är jag välbekant med det psykologiska landskapet och de samband som gäller där. Det jag vill ge dig i terapin är ett tryggt och empatiskt stöd till att upptäcka dina möjligheter i livet. Och redskapen att skapa mer av det liv du längtar efter.

Områden för samtalsterapi

Jag har över tid valt att fördjupa mig extra i några särskilda områden för samtalsterapi. Dessa specialområden är självkänsla, beteendemönster, medberoende, livsriktning och stress. Här har jag samlat på mig kraftfulla metoder och verktyg som är särskilt anpassade för ändamålet. Genom att ha arbetat med många klienter har jag också en stor erfarenhetsbank att tillämpa i terapin.

Du kan också få hjälp med många andra områden i terapin. Vi människor är komplexa och det är vanligt att man behöver hjälp med flera områden som ofta påverkar varandra.

Hur börjar vi?

Mejla mig gärna för bokning av ett första möte och prisuppgifter. När du mejlar så skriv gärna några korta rader om dig och det du vill ha hjälp med.

Under det första mötet pratar vi om det som gör att du söker terapi, om dina behov och önskemål. Du får tillfälle att ”provprata” och känna dig för. Jag lägger ofta fram lite tankar om vad vi skulle kunna titta vidare på, så att du kan få en uppfattning om hur jag jobbar. Om du väljer att fortsätta gör vi tillsammans upp en plan för hur vi går vidare.

Jag erbjuder både kortare terapi för avgränsade problem liksom längre terapi för mer omfattande utveckling. Beroende på dina behov och mål kan samtalsterapin vara från 10-15 gånger upp till några år. Vi träffas en gång i veckan eller varannan vecka beroende på vilka behov och förutsättningar som finns. Jag tar även emot via videosamtal under Corona-restriktionerna.